Μια εκπομπή συμπαράστασης στον κόσμο της πολύπαθης Καρδίτσας

Του Θανάση Γιώγλου
Πηγή: https://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/mia-ekpompi-symparastasis-ston-kosmo-tis-polypathis-karditsas
(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Λαϊκοί δημιουργοί και ερμηνευτές από την Καρδίτσα στην εκπομπή του Αλέξη Βάκη «Στο Κόκκινο» 105,5
«Η αποψινή εκπομπή στις 8 είναι συμβολική και αφιερωμένη στον κόσμο της Καρδίτσας, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες προσπαθεί να ξαναστήσει τα σπίτια και τα μαγαζιά του που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα. Η ιδέα ήταν του φίλου μου του Γιώργου Γούσια, μόνιμου κατοίκου Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες, αλλά γεννημένου και μεγαλωμένου στην Δρακότρυπα της Καρδίτσας. Ο Γιώργος μου πρότεινε να κάνουμε μια εκπομπή όπου θα μιλήσουμε για τους πολλούς και σημαντικούς μουσικούς – κυρίως του λαϊκού τραγουδιού – που έβγαλε η περιοχή. Να ξεκινήσουμε δηλαδή από τον Μπάμπη Μπακάλη, τον Βασίλη Καραπατάκη, τον Λουκά Νταλάρα, τον Βαγγέλη Δήμου και μετά, συνεχίζοντας πάντα με χρονολογική σειρά, να φτάσουμε στον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Θωμά Μπακαλάκο, τον Πέτρο Βαγιόπουλο, τον Διονύση Τσακνή, την Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Λάμπρο Καρελά, για να καταλήξουμε στον Φίλιππο Πλακιά».
Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο φίλος ραδιοφωνικός παραγωγός Αλέξης Βάκης την πραγματοποίηση μιας εκπομπής που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 fm και ήταν αφιερωμένη στους λαϊκούς δημιουργούς και ερμηνευτές που γεννήθηκαν στην Καρδίτσα. Την πόλη που, λίγες μέρες μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας «Ιανός», προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, να σταθεί στα πόδια της και να επιστρέψει στην κανονικότητά της. Μια πόλη που έχει ανάγκη της συμπαράστασης και της βοήθειας όλων μας.
Συμμετείχε τηλεφωνικά ο φίλος του Αλέξη Βάκη Γιώργος Γούσιας, μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στη Δρακότρυπα της Καρδίτσας, ο οποίος είχε και την ιδέα για το θέμα της εκπομπής.
Στο video μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.
One Response
εύχομαι σύντομα να επουλωθούν οι πληγές των πληγέντων